Darmowy Program PIT

» Teledysk ”Śpię” Krzywański i Bończym

GALERIE ZDJĘĆ

1% - jak pomóc   drukuj
Czy w tym roku uda nam się równie skutecznie naprawiać świat chorych i niepełnosprawnych? To wszystko zależy od Waszych deklaracji!
Aby przekazać jeden procent podatku na rzecz Fundacji Światło należy wypełnić odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym PIT-28, PIT-36, PIT- 36L, PIT-37 lub PIT - 38.

W odpowiedniej rubryce zeznania podatkowego wpisujemy

• nazwę organizacji pożytku publicznego tj. Fundacja Światło,
• numer KRS 0000183283
• kwotę, którą chcemy przekazać na rzecz tejże organizacji. Kwota nie może przekraczać 1% podatku należnego, wynikającego z zeznania podatkowego, po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół.

Podatnik może także zamieścić dodatkowe informacje, dotyczące jego preferencji co do rozdysponowania środków z 1% przez organizację pożytku publicznego (np. konkretny cel), w rubryce Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem.

Podopieczni Fundacji Światło czekają na 1%
Waszego podatku dochodowego!
W ich imieniu z góry dziękujemy!

Jak pomogliście w zeszłym roku?

Zakład Opiekuńczo Leczniczy Fundacji „Światło” dla osób w śpiączce

•dofinansowaliśmy podstawową działalność ZOL-u, tak by wobec niedoszacowania świadczeń nie musiał ucierpieć wysoki standard opieki nad pacjentami
•prowadziliśmy zajęcia wielozmysłowej neurostymulacji dla podopiecznych ZOL-u
•zakupiliśmy ssaki dla pacjentów ZOL-u
•podczas plenerowych warsztatów pracowaliśmy z rodzinami i opiekunami Śpiochów terenu całej Polski
•wydaliśmy poradnik dla opiekunów/ rodzin pacjentów w stanie wegetatywnym
•zakupiliśmy specjalistyczny sprzęt do neurostymulacji, który zwiększył możliwość oddziaływania terapeutycznego

Akademia Walki z Rakiem

•świadczyliśmy szeroko rozumianą pomoc psychologiczną chorym na nowotwory i ich bliskim w Toruniu, Poznaniu, Wrocławiu, Warszawie, Szczecinie, Częstochowie, Gdańsku i Gdyni i Sanoku
•szerzyliśmy wiedzę i nadzieję poprzez koncerty, spektakle i kilkudniowe warsztaty terapeutyczne dla osób z chorobą onkologiczną
•zorganizowaliśmy wystawę objazdową pt:” Historia jednej kobiety?” w celu ukazania problemu kobiet po mastektomii
•poszerzyliśmy ofertę w Akademii Walki z Rakiem w Toruniu o nowe formy terapii
•otworzyliśmy nową filię AWzR w Suwałkach

Osieroceni

•dzieci pacjentów, którzy odeszli w Hospicjum Światło lub w ZOL-u Fundacji Światło otrzymały słodkie i zabawkowe paczki na Wielkanoc i Boże Narodzenie
•potrzebujących wsparliśmy wyprawkami szkolnymi, stypendiami oraz okolicznościowymi darami żywnościowymi i rzeczowymi
•zorganizowaliśmy wyjazd wakacyjny dla łącznej grupy 20 podopiecznych do Gospodarstwa Agroturystycznego w Mszanie

Hospicjum „Światło”

•zakupiliśmy ssaki i specjalistyczne łóżka oraz inny sprzęt dla pacjentów pod opieką hospicjum

Pomnożyliśmy 1% Waszego podatku dochodowego inwestując go jako wkład własny w projekty dotowane przez Urzędy Miast, Urzędy Marszałkowskie i Wojewódzkie, Ministerstwo Zdrowia oraz Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej.

Fundacja „Światło”

O nas | Aktualności | zaczynamy, START! | jasełka | o Akademii | niebawem otwarcie | odliczamy dni do otwarcia | malowanie Akademii | pierwsze kroki | Leczenie raka siłą ducha | mozesz otworzyć filie | .. w oczach ”studentów” | potrzeba wsparcia | lewa wspomnienie prawej | czym jest ”Kaganek” | Dzieci pomagały dzieciom | kolonie dla dzieci | spełniamy marzenia | pierwsze marzenia | wakacyjny wypoczynek | Dziennik Wrażeń ... | w nowy rok szkolny | MOSiR znowu nieoceniony | strona AWzR | obsadzanie ... | sprawozdanie | o Polach Nadziei | 1% - jak pomóc | merytoryczne i finansowe | internetowe Pola Nadziei | rajd rowerowy - zaproszenie | rajd rowerowy - regulamin | rajd rowerowy - mapka | Kontakt | Podziękowanie za 1% | Zostań wolontariuszem medycznym | Wolontariat w Fundacji | merytoryczne i finansowe | merytoryczne i finansowe | ZOL Fundacji ”Światło” | ”W poszukiwaniu zaginionego czasu”- wyprawa do JuraParku! | Wakacje w Krajnie! | Teatr EFATA | Nagroda Barwy Wolontariatu | Nagroda Marszałka Województwa | Formy pracy wolontariusza | Regulamin wolontariatu | Koorynator Wolontariatu | merytoryczne i finansowe | Tryb kierowania chorego do zakładu | Kwalifikacje do przyjęcia pacjenta do Zakładu Opiekuńczo-Leczniczego Fundacji ”Światło” | Rodzaje świadczeń realizowane w zakłdadzie Opiekuńczo-Leczniczym Fundacji ”Światło” | Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze dla pacjentów w stanie wegetatywnym | Kontakt | merytoryczne i finansowe | Aktualny Statut | Użyczenie konta Fundacji „Światło” | Nasi Przyjaciele i Darczyńcy | Łączy nas kobiecość | merytoryczne i finansowe
All Right Reserved © 2007, Designed by swiatlo.org